• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Vetebröd & bullar > Värmdöbullar

Värmdöbullar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
När du bli sugen på riktigt goda kondisbullar är detta ett perfekt recept. Läcker deg med en fyllning av mandelmassa och vanilj gör bullarna till ett lyxbak.
  • Totalt 2 tim 15 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 8 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(25)

  • ½ pkt (25 g) jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stötta karde-mummakärnor
  • 3 äggulor
  • 8–9 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g rumstempererat smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering:
  • Strösocker

Instruktioner:

Steg 1 Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
Steg 2 Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma, äggulor och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Steg 3 Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 tim på en rumsvarm och dragfri plats.
Steg 4 Gör fyllningen: Riv mandelmassan fint. Rör mandel-masserivet smidigt med matfettet. Smaksätt med vaniljsocker.
Steg 5 Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en stor platta, ca 30x50 cm.
Steg 6 Bred fyllningen över deg-plattan. Rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 25 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappers-klädd plåt. Låt jäsa över-täckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°C.
Steg 7 Pensla bullarna med ägg. Strö lite socker på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt dem svalna på galler.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSTIPS!

Servera en läcker Irish coffee till bullarna: Blanda 2 msk whisky med 1 msk brun farin i ett glas. Häll över 2 dl nybryggt kaffe. Toppa med en klick vispad grädde.
  • On: December 20, 2012
  • In: Vetebröd & bullar
  • Comments Off on Värmdöbullar

← Föregående recept
Wienerlängd

Nästa recept →
Bullar med nötter och fikon

Liknande recept

  • Gamla caféets smörbullar

    Dessa fantastiskt goda bullar bakas enkelt i en långpanna. Bullarna har en riklig fyllning av smör och socker som gör...

  • Café Svenssons wienerkaka

    Denna läckra wienerkaka gömmer både vaniljkräm och mandelmassa. Degen kräver lite längre jäsning, men den som väntar...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Saftiga saffransknyt...

    Att bjuda till glöggfest är ett arrangemang helt i Månadens Mästerkock Louises smak. Hon lagar gärna mat en hel dag...

  • Saffranslängd med vi...

    För 4–5 år sedan var jag på julfika hos min dåvarande rektor och hon hade bakat flera goda kakor men jag fastnade...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken