För dig som verkligen gillar fikon är de här läckra bollarna guld värda. Gör många på en gång, rätt förvarade håller de flera veckor i kylskåpet.
Ingredienser:(30)
- 250 g torkade, mjuka fikon
- 100 g mandelmassa
- 3 msk kakao
- 2 msk ljus rom (går att utesluta)
- 50 g smör
- Garnering:
- 2 dl kokosflingor
Instruktioner:
Steg 1 Skär av skaftet från fikonen och lägg dem i en matberedare med kniven isatt. | |
Steg 2 Riv mandelmassan grovt. Mixa samman fikon, mandelmassa, kakao och ev rom. | |
Steg 3 Rör ner smöret i fikonsmeten. Rulla 30 små bollar. | |
Steg 4 Häll ut kokos på en tallrik och rulla bollarna i kokosflingorna. | ![]() |
Steg 5 Låt bollarna stelna i kylen.Förvara dem kallt i en burk med lock eller i en återförslutningsbar påse. |
