• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Brunch > Fikonmandelbollar

Fikonmandelbollar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
För dig som verkligen gillar fikon är de här läckra bollarna guld värda. Gör många på en gång, rätt förvarade håller de flera veckor i kylskåpet.
  • Totalt 15 min
  • Tillaga
  • Förbereda
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(30)

  • 250 g torkade, mjuka fikon
  • 100 g mandelmassa
  • 3 msk kakao
  • 2 msk ljus rom (går att utesluta)
  • 50 g smör
  • Garnering:
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner:

Steg 1 Skär av skaftet från fikonen och lägg dem i en matberedare med kniven isatt.
Steg 2 Riv mandelmassan grovt. Mixa samman fikon, mandelmassa, kakao och ev rom.
Steg 3 Rör ner smöret i fikonsmeten. Rulla 30 små bollar.
Steg 4 Häll ut kokos på en tallrik och rulla bollarna i kokosflingorna.
Steg 5 Låt bollarna stelna i kylen.Förvara dem kallt i en burk med lock eller i en återförslutningsbar påse.
Print Friendly, PDF & Email

VALNÖTSBOLLAR

Denna fettfria variant gör du enkelt så här: Skär av den hårda delen av skaftet från 300 g torkade fikon och lägg fikonen i blöt över natten, de ska bli vita och uppsvällda. Häll av vattnet och låt fikonen rinna av väl. Dela fikonen grovt och lägg dem i en matberedare. Tillsätt ca 100 g valnötter och 2 msk fast honung. Mixa i beredaren och forma sedan smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos som ovan. Torkad frukt som fikon och aprikoser blir mer lättsmälta om de blötläggs innan man äter dem.
  • On: December 19, 2012
  • In: Brunch, Konditorikakor & konfekt
  • Comments Off on Fikonmandelbollar

← Föregående recept
Engelska scones

Nästa recept →
Filmjölkslimpa

Liknande recept

  • Crêpes Suzette

    Om man vill bjuda på något riktigt läckert ska man prova den här klassiska franska rätten. Apelsinjuice är den hemliga...

  • Cheddar- och jalapeñobröd

    Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med...

  • Äppelkefir med hallonpuré

    Att äta kefir eller filmjölk är att vara snäll mot magen! Men det kan behövas lite omväxling när det gäller serveringen....

  • Müslimuffins med pek...

    Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

  • Nöt- och kokosmüsli

    Den här mycket näringsrika och goda frukostmüslin är lätt att blanda, njut av den goda smaken av hemlagat!

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken