• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Brunch > Bagelkringlor

Bagelkringlor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 röster, betyg: 5.00av 5)
Loading...
Kringlorna är verkligen lätta att baka och goda till frukost eller mellanmål – det här receptet tycker alla om.
  • Förbereda 20 min+1 tim 20 min jäsning/vila
  • Tillaga 30 min
  • Betyg: baserat på 3 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 51 g
Fett: 2 g
Fibrer: 2 g
KCal: 252 kcal
KJ: 1052 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.5 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(8)

  • 1 msk strösocker
  • 1 pkt torrjäst (12 g)
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 uppvispat stort ägg
  • 2 tsk grovt salt

Instruktioner:

Steg 1 Blanda socker, jäst och 1 dl varmt vatten. Täck över och ställ åt sidan 10 min tills bland- ningen börjar skumma.
Steg 2 Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt jästblandningen och 3 ½ dl varmt vatten till en mjuk deg. Knåda degen på ett mjölat bakbord ca 10 min, tills degen är elastisk och mjuk men fortfarande klibbig. Lägg degen i en skål och låt jäsa 1 tim till dubbel storlek.
Steg 3 Dela degen i 8 jämnstora bitar på ett mjölat bakbord och forma varje degbit till en lång rulle. Forma rullarna till kringlor och lägg kringlorna på en lätt smord plåt.
Steg 4 Låt kringlorna vila 20 min. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i en kringla åt gången. Koka ca 3 min tills kringlan börjar bli fast. Lägg upp kringlorna på ett galler och låt svalna. Sätt ugnen på 220ºC.
Steg 5 Lägg kringlorna på en bakplåt, pensla dem med ägg och strö över saltet. Grädda 25 min i ugnen, tills de är gyllene. Låt svalna lätt före servering.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Istället för att strö salt över kringlorna är det gott att använda sesamfrön eller vallmofrön. Kringlorna är goda att servera före eller till maten och också utmärkta som mellanmål med pålägg.
  • On: December 19, 2012
  • In: Brunch, Tillbehör, Matbröd & bullar
  • Comments Off on Bagelkringlor

← Föregående recept
Aprikosshake med mandel

Nästa recept →
Päronshake med vinbärsjuice

Liknande recept

  • Crêpes Suzette

    Om man vill bjuda på något riktigt läckert ska man prova den här klassiska franska rätten. Apelsinjuice är den hemliga...

  • Cheddar- och jalapeñobröd

    Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med...

  • Äppelkefir med hallonpuré

    Att äta kefir eller filmjölk är att vara snäll mot magen! Men det kan behövas lite omväxling när det gäller serveringen....

  • Müslimuffins med pek...

    Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

  • Nöt- och kokosmüsli

    Den här mycket näringsrika och goda frukostmüslin är lätt att blanda, njut av den goda smaken av hemlagat!

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken