Kringlorna är verkligen lätta att baka och goda till frukost eller mellanmål – det här receptet tycker alla om.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 51 g
Fett: 2 g
Fibrer: 2 g
KCal: 252 kcal
KJ: 1052 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.5 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 2 g
Fibrer: 2 g
KCal: 252 kcal
KJ: 1052 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.5 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(8)
- 1 msk strösocker
- 1 pkt torrjäst (12 g)
- 9 dl vetemjöl
- 1 msk salt
- 1 uppvispat stort ägg
- 2 tsk grovt salt
Instruktioner:
Steg 1 Blanda socker, jäst och 1 dl varmt vatten. Täck över och ställ åt sidan 10 min tills bland- ningen börjar skumma. | |
Steg 2 Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt jästblandningen och 3 ½ dl varmt vatten till en mjuk deg. Knåda degen på ett mjölat bakbord ca 10 min, tills degen är elastisk och mjuk men fortfarande klibbig. Lägg degen i en skål och låt jäsa 1 tim till dubbel storlek. | |
Steg 3 Dela degen i 8 jämnstora bitar på ett mjölat bakbord och forma varje degbit till en lång rulle. Forma rullarna till kringlor och lägg kringlorna på en lätt smord plåt. | ![]() |
Steg 4 Låt kringlorna vila 20 min. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i en kringla åt gången. Koka ca 3 min tills kringlan börjar bli fast. Lägg upp kringlorna på ett galler och låt svalna. Sätt ugnen på 220ºC. | |
Steg 5 Lägg kringlorna på en bakplåt, pensla dem med ägg och strö över saltet. Grädda 25 min i ugnen, tills de är gyllene. Låt svalna lätt före servering. |
