Dessa knapriga mördegskakor har en härligt nötig smak. De kommer att förgylla fikastunden i all sin enkelhet och de smakar speciellt gott till en kopp te.
Ingredienser:(25)
- 200 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl sesamfrön
- 2 dl strösocker
- 1 msk vatten
Instruktioner:
Steg 1 Smält smöret i en kastrull, ställ det åt sidan och låt svalna. | |
Steg 2 Rör ner vetemjöl, sesamfrön, strösocker och vatten i det avsvalnade smöret. | |
Steg 3 Arbeta ihop allt till en deg och forma den sedan till två rullar, 3–4 cm i diameter. | |
Steg 4 Vira in degrullarna i plastfolie och lägg sedan in dem i kylen. Låt rullarna ligga där ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C. | |
Steg 5 Ta fram rullarna och skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. | ![]() |
Steg 6 Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen 12–15 min. De får fort färg så håll koll på dem när de gräddas. |
