• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Knyten med spenat

Knyten med spenat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 3.00av 5)
Loading...
Med några få ingredienser går det snabbt att fixa en lunchrätt som är både god och mättande. Grunden är en snabb pajdeg med vitlöksdoftande fyllning.
  • Totalt 40 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 20 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner

Ingredienser:(18)

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g bladspenat
  • 1 liten purjolök
  • Ca 200 g champinjoner
  • 2 msk matolja
  • 4–5 soltorkade tomater
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Tillbehör:
  • Aluminium- eller bakelseformar

Instruktioner:

Steg 1 Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225°C. Blanda och hacka snabbt samman mjöl, matfett i bitar och vatten, för hand eller i en matberedare. Låt degen vila i kylen medan fyllningen förbereds.
Steg 2 Gör fyllningen: Tina spenaten något. Krama ur vätskan. Grovhacka spenaten fint. Strimla purjo-löken. Ansa och skiva champinjonerna.
Steg 3 Fräs spenat, purjolök och svamp i oljan i en stek-panna. Purjolöken ska inte få färg, utan enbart bli glansig. Ta stekpannan från värmen.
Steg 4 Hacka tomaterna och blanda ner dem i spenat-fyllningen. Pressa även ner vitlöken i fyllningen. Skär osten i centimeter-stora kuber. Blanda ner ostkuberna. Smaka av med lite salt och peppar.
Steg 6 Dela degen i 18 bitar. Platta ut varje degbit till en rund platta, ca 20 cm i diameter.
Steg 7 Lägg 1–2 msk fyllning på varje degbit. Nyp ihop degen runt fyllningen. Lägg knytena i aluminium-formar.
Steg 8 Ställ formarna på en plåt. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda knytena i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera dem ljumna.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSTIPS!

Servera gärna en fräsch sallad till knytena. Salladen kan bestå av rucola, grönsallat, solrosskott och gärna en frisk citrusdressing.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Paj
  • Comments Off on Knyten med spenat

← Föregående recept
Klassisk fransk löksoppa

Nästa recept →
Krispig sallad med avokadosås

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken