Dessa läckra quesadillas med smält ost, färska tomater, oliver och koriander är perfekta som mellanmål.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 16 g
Fett: 10 g
Fibrer: 2 g
KCal: 201 kcal
KJ: 842 kJ
Protein: 12 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.3 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 10 g
Fibrer: 2 g
KCal: 201 kcal
KJ: 842 kJ
Protein: 12 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.3 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 2 ½ dl riven smakrik ost (17% fett)
- 2 msk fint riven parmesanost
- 4 mjuka majstortillas
- 2 bifftomater på kvist
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 1 knippe koriander
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnens grill på högsta effekt. Blanda de två ostsorterna i en skål. | |
Steg 2 Lägg två tortillabröd på arbetsbordet. Fördela osten i ett jämnt lager på båda bröden. | |
Steg 3 Skiva tomaterna fint. Dela oliverna i mindre bitar. Grovhacka koriandern. | |
Steg 4 Lägg tomatskivorna på osten i ett jämnt lager. Strö över oliverna och koriandern och lägg resten av tortillabröden ovanpå som lock. | ![]() |
Steg 5 För över tortillabröden till en plåt, sätt in i ugnen och grilla ca 5 min. Vänd dem försiktigt och grilla andra sidan ca 5 min. Tortillabröden ska vara gyllene och osten smält. Skär quesadillasen i fjärdedelar och servera gärna tillsammans med avokado. |
