Ingen kan motstå de här frestande, knapriga potatisklyftorna som är smaksatta med chili och paprika.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 16 g
Fett: 4 g
Fibrer: 2 g
KCal: 107 kcal
KJ: 447 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.9 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 4 g
Fibrer: 2 g
KCal: 107 kcal
KJ: 447 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.9 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 4 stora potatisar, skurna i tunna klyftor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 tsk chiliflingor
- 1 msk paprikapulver
Instruktioner:
Steg 1 Lägg potatisklyftorna i en kastrull med kokande vatten. Stäng av värmen, lägg på locket och låt potatisarna dra 5 min i det heta vattnet. | |
Steg 2 Låt potatisklyftorna rinna av, bred ut dem i ett lager på en ren handduk och låt dem svalna helt. | |
Steg 3 Sätt ugnen på 225ºC. Smörj en plåt med olivolja och sätt in plåten i ugnen 5 min tills den är varm. | |
Steg 4 Blanda salt, peppar, chili- flingor och paprikapulver.Lägg potatisarna i en skål och strö över kryddorna. Blanda runt med händerna så att potatisklyftorna blir jämnt täckta av kryddblandningen. | ![]() |
Steg 5 Lägg potatisklyftorna på plåten och stek dem i ugnen 20 min, vänd dem då och då, tills de är gyllene och knapriga. |
