• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Potatis > Kryddiga potatisklyftor

Kryddiga potatisklyftor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 röster, betyg: 2.67av 5)
Loading...
Ingen kan motstå de här frestande, knapriga potatis­klyftorna som är smaksatta med chili och paprika.
  • Förbereda 10 min+ avsvalning
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på 3 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 16 g
Fett: 4 g
Fibrer: 2 g
KCal: 107 kcal
KJ: 447 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.9 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(4)

  • 4 stora potatisar, skurna i tunna klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 msk paprikapulver

Instruktioner:

Steg 1 Lägg potatisklyftorna i en kastrull med kokande vatten. Stäng av värmen, lägg på locket och låt potatisarna dra 5 min i det heta vattnet.
Steg 2 Låt potatisklyftorna rinna av, bred ut dem i ett lager på en ren handduk och låt dem svalna helt.
Steg 3 Sätt ugnen på 225ºC. Smörj en plåt med olivolja och sätt in plåten i ugnen 5 min tills den är varm.
Steg 4 Blanda salt, peppar, chili- flingor och paprikapulver.Lägg potatisarna i en skål och strö över kryddorna. Blanda runt med händerna så att potatisklyftorna blir jämnt täckta av kryddblandningen.
Steg 5 Lägg potatisklyftorna på plåten och stek dem i ugnen 20 min, vänd dem då och då, tills de är gyllene och knapriga.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Om du inte har chiliflingor hemma så går det bra att istället använda ¼ tsk kajennpeppar.
  • On: December 19, 2012
  • In: Potatis, Vegetariskt, Brunch, Tillbehör
  • Comments Off on Kryddiga potatisklyftor

← Föregående recept
Kryddiga oststrips

Nästa recept →
Kryddiga potatispaket

Liknande recept

  • Potatisgratäng med v...

    Månadens Mästerkock Magdalena gratinerar potatisgratängen i portionsformar när det ska dukas lite festligare.

  • Sötpotatis- och morotspuré

    Den kryddiga färska ingefäran tar fram de bästa smakerna hos moroten och sötpotatisen i den här purén.

  • Pecorinofilé med lök...

    Mör filé som panerats i pecorinoost, luftigt mos och som pricken över i en fräsch lökmarmelad skapar tillsammans...

  • Potatisgratäng med chili

    Potatis är en mycket populär knöl. Den här gratängen med mjuk potatis och krämig ost är oemotståndlig.

  • Potatisgnocchi

    Den här italienska klassikern är en hemlagad pasta gjord på potatis, en mättande rätt som ger energi.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken