• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Pasta, ris & gryn > Pastarätter > Spagetti Puttanesca

Spagetti Puttanesca

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Ansjovis och chili i tomatsås med pasta, färska örter och parmesan utgör den italienska klassikern puttanesca.
  • Förbereda 15 min
  • Tillaga 30 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 65 g
Fett: 16 g
Fibrer: 4 g
KCal: 468 kcal
KJ: 1959 kJ
Protein: 14 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.8 g
Socker: 3 g

Ingredienser:(4)

  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad ansjovisfilé
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl urkärnade små svarta oliver
  • 400 g spagetti
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • 1 dl fint riven parmesanost

Instruktioner:

Steg 1 Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs vitlök, ansjovis och chiliflingor 2–3 min tills löken har mjuknat och ansjovisen smält.
Steg 2 Tillsätt tomater, oliver och 2 ½ dl vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda ca 10 min, tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen och lägg på ett lock.
Steg 3 Koka spagettin i lätt saltat vatten 8–10 min tills al dente. Låt spagettin rinna av och häll över den i den varma stek- pannan med såsen. Blanda ner hälften av persiljan, blanda väl.
Steg 4 Portionera upp pastan med såsen på tallrikar och strö över resten av persiljan och parmesanosten.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Det är gott att variera Spagetti Puttanesca genom att tillsätta kapris. Hacka kaprisen grovt innan den tillsätts tillsammans med ansjovisen. Servera med färskt bröd och en färsk grönsallad.
  • On: December 19, 2012
  • In: Pastarätter, Förrätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Spagetti Puttanesca

← Föregående recept
Spagetti i tomatsås med kidneybönor

Nästa recept →
Spaghettini med färsk tomatsås

Liknande recept

  • Ädelost med bacon

    Enkelt men pinsamt gott!

  • Tortelloni med salvi...

    Månadens Mästerkock Eva bjuder på italienska rätter.

  • Tomatspagetti med köttbullar

    Här tolkar Julia Parti ett av Mästerkockens recept från sjuttiotalet. Trots att det har ett par
    år på nacken...

  • Pastagratäng med sal...

    Pasta går lika bra att laga i ugnen – enkelt och gott. Här får rätten extra smak av salami och gorgonzola.

  • Fetagratinerad gröns...

    ”För mig är det viktigt att tänka på miljön när jag väljer råvaror till matlagningen. Förutom att välja ekologiskt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken