Ansjovis och chili i tomatsås med pasta, färska örter och parmesan utgör den italienska klassikern puttanesca.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 65 g
Fett: 16 g
Fibrer: 4 g
KCal: 468 kcal
KJ: 1959 kJ
Protein: 14 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.8 g
Socker: 3 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 16 g
Fibrer: 4 g
KCal: 468 kcal
KJ: 1959 kJ
Protein: 14 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.8 g
Socker: 3 g
Ingredienser:(4)
- 2 msk olivolja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad ansjovisfilé
- 1 tsk chiliflingor
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 dl urkärnade små svarta oliver
- 400 g spagetti
- 3 msk hackad slätbladig persilja
- 1 dl fint riven parmesanost
Instruktioner:
Steg 1 Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs vitlök, ansjovis och chiliflingor 2–3 min tills löken har mjuknat och ansjovisen smält. | ![]() |
Steg 2 Tillsätt tomater, oliver och 2 ½ dl vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda ca 10 min, tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen och lägg på ett lock. | |
Steg 3 Koka spagettin i lätt saltat vatten 8–10 min tills al dente. Låt spagettin rinna av och häll över den i den varma stek- pannan med såsen. Blanda ner hälften av persiljan, blanda väl. | |
Steg 4 Portionera upp pastan med såsen på tallrikar och strö över resten av persiljan och parmesanosten. |
