Detta är en härligt färgglad fiskrätt med mycket smak. Den underbara kombinationen av saffran och citron gör det till en matupplevelse utöver det vanliga.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 9.3 g
Fett: 28.3 g
KCal: 425
Mättat fett: 1.4 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja
Kolhydrater: 9.3 g
Fett: 28.3 g
KCal: 425
Mättat fett: 1.4 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja
Ingredienser:(4)
- 100 g hackad mandel
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 2 dl fiskbuljong
- Salt
- Svartpeppar
- 1 msk färskpressad citronsaft
- Smör till formen
- 4 torskfiléer (ca 600 g)
- 50 g mandelspån
- Till servering:
- Kokt quinoa
- Strimlad paprika
- Grönsallad, tex rucola eller isbergssallad
- Citronklyftor
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 225°C. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt mandeln svalna. | |
Steg 2 Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan. | ![]() |
Steg 3 Blanda ner saffran och mandel och späd med fiskbuljong. Låt såsen koka ca 5 min. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Mixa såsen, gärna med en handmixer tills den blir slät. Smörj en form med smör och lägg i torskfiléerna. | |
Steg 4 Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen 15–20 min tills fisken är färdig. Rosta mandelspånen och strö dem över fisken. | ![]() |
Steg 5 Servera fisken med quinoa, paprika och blandad grönsallad och citronklyftor. |
