• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Fisk > Fisk > Spansk saffransfisk

Spansk saffransfisk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 röster, betyg: 4.50av 5)
Loading...

Detta är en härligt färgglad fiskrätt med mycket smak. Den underbara kombinationen av saffran och citron gör det till en matupplevelse utöver det vanliga.

  • Förbereda 25 min
  • Tillaga 30 min
  • Betyg: baserat på 2 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 9.3 g
Fett: 28.3 g
KCal: 425
Mättat fett: 1.4 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja

Ingredienser:(4)

  • 100 g hackad mandel
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 2 dl fiskbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Smör till formen
  • 4 torskfiléer (ca 600 g)
  • 50 g mandelspån
  • Till servering:
  • Kokt quinoa
  • Strimlad paprika
  • Grönsallad, tex rucola eller isbergssallad
  • Citronklyftor

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 225°C. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt mandeln svalna.
Steg 2 Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan.
Steg 3 Blanda ner saffran och mandel och späd med fiskbuljong. Låt såsen koka ca 5 min. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Mixa såsen, gärna med en handmixer tills den blir slät. Smörj en form med smör och lägg i torskfiléerna.
Steg 4 Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen 15–20 min tills fisken är färdig. Rosta mandelspånen och strö dem över fisken.
Steg 5 Servera fisken med quinoa, paprika och blandad grönsallad och citronklyftor.
Print Friendly, PDF & Email

VARIERA RÄTTEN

Denna läckra fiskrätt går att variera med olika typer av fisk, tex lax-, spätta- eller hokifilèer. Om du är nötallergiker kan du byta ut mandeln mot motsvarande 50 g sesamfrön, rosta även dessa.
  • On: December 19, 2012
  • In: Fisk, Huvudrätter, Veckomeny 14
  • Comments Off on Spansk saffransfisk

← Föregående recept
Skärgårdssoppa med rökt fisk

Nästa recept →
Spättrulader med rökt lax

Liknande recept

  • Pasta med rökt fisk ...

    ”Detta är en riktigt god pastarätt som kan serveras både till vardags och till festligare tillfällen. Sik kan vara...

  • Marockansk fiskfilé

    Fiskfilén täcks med varma marockanska kryddor och steks, den här goda rätten kommer att imponera.

  • Lax med rosépepparså...

    ”Jag har alltid tyckt mycket om att laga mat och att baka. Extra inspirerad blir jag i goda vänners lag över en god...

  • Kryddiga fiskfiléer

    Perfekt stekta fiskfiléer med läcker kryddblandning är så goda och lätta att laga att de serveras om och om igen.

  • Lax i Norrlandssås o...

    ...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken