• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Doftande orzosallad

Doftande orzosallad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 2.00av 5)
Loading...
Den här goda orzosalladen är fylld med ljuvliga smaker av citron, doftande örter, oliver och fetaost.
  • Förbereda 15 min
  • Tillaga 10 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 32 g
Fett: 20 g
Fibrer: 3 g
KCal: 352 kcal
KJ: 1473 kJ
Protein: 10 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.6 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(4)

  • 200 g orzo- eller risonipasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk finstrimlade soltorkade tomater
  • 1 dl finhackad slätbladig persilja
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 3 msk urkärnade och grovhackade svarta oliver
  • 1 dl smulad fetaost
  • Nymald svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i orzo eller risoni och koka 8–10 min, eller enligt paketets anvisningar. Skölj pastan under rinnande kallt vatten och låt rinna av.
Steg 2 Lägg över pastan i en stor skål. Häll över olivolja och färskpressad citronsaft och blanda väl tills pastan täcks ordentligt.
Steg 3 Tillsätt tomater, persilja, oregano, oliver och fetaost. Blanda väl, smaka av med svartpeppar och servera varm eller ljummen.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Orzo och risoni är pasta av durumvete med formen av riskorn. På italienska betyder ”orzo” korn och det med tanke på storlek och form, inte innehåll. Både orzo och risoni finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Risoni är lite mindre till formen än orzo men båda sorterna fungerar utmärkt i sallader. De kan även användas i soppor, grytor och naturligtvis i pastarätter.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Pastarätter, Förrätter
  • Comments Off on Doftande orzosallad

← Föregående recept
Curryrostade grönsaker & linser

Nästa recept →
Dubbelbakad potatis

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken