Den här goda orzosalladen är fylld med ljuvliga smaker av citron, doftande örter, oliver och fetaost.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 32 g
Fett: 20 g
Fibrer: 3 g
KCal: 352 kcal
KJ: 1473 kJ
Protein: 10 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.6 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 20 g
Fibrer: 3 g
KCal: 352 kcal
KJ: 1473 kJ
Protein: 10 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.6 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 200 g orzo- eller risonipasta
- 3 msk olivolja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 3 msk finstrimlade soltorkade tomater
- 1 dl finhackad slätbladig persilja
- 1 msk finhackad färsk oregano
- 3 msk urkärnade och grovhackade svarta oliver
- 1 dl smulad fetaost
- Nymald svartpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i orzo eller risoni och koka 8–10 min, eller enligt paketets anvisningar. Skölj pastan under rinnande kallt vatten och låt rinna av. | ![]() |
Steg 2 Lägg över pastan i en stor skål. Häll över olivolja och färskpressad citronsaft och blanda väl tills pastan täcks ordentligt. | |
Steg 3 Tillsätt tomater, persilja, oregano, oliver och fetaost. Blanda väl, smaka av med svartpeppar och servera varm eller ljummen. |
