• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Bakelser > Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Återupplev härliga sommardagar genom smaken av dessa ljuvliga små tarteletter fyllda med len vaniljkräm och fina skivor av söta jordgubbar.

  • Förbereda 30 min + kylning Bakning 15 min
  • Tillaga
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 43.8 g
Fett: 21 g
KCal: 398
Mättat fett: 8 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(6)

  • 350 g fryst smördeg, tinad
  • 2 stora ägg + 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk majsena
  • 3 ½ dl mjölk, minst 3% fett
  • 12–18 ansade och skivade jordgubbar
  • 2 tsk florsocker
  • Myntablad till garnering

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 225°C. Kavla smördegen tills den är ca 3 mm tjock. Stansa ut 6 runda smördegsplattor, ca 12 cm i diameter. Klä 6 formar, ca 10 cm i dia-meter, med pajdeg och skär rent kanterna. Nagga hål i botten med en gaffel. Kyl 10 min.
Steg 2 Ställ tarteletterna på en plåt och grädda cirka 15 min, tills de är gyllene och frasiga. Låt dem svalna lätt i formarna, för över på ett galler och låt svalna helt.
Steg 3 Vispa ihop ägg, äggula, socker, vaniljsocker och majsena i en skål. Hetta upp mjölken i en kastrull men låt den inte koka. Vispa ner mjölken, lite i taget, i äggsmeten. Häll krämen i kastrullen. Värm upp på medelvärme cirka 4 min, vispa hela tiden, tills krämen tjocknar.
Steg 4 Häll krämen i en skål. Täck krämens yta med plastfolie och kyl ca 3 tim, tills kall. Fyll tarteletterna med vaniljkräm och lägg på jordgubbarna. Sikta över florsocker och garnera med mynta före servering.
Print Friendly, PDF & Email

TILLAGNINGSTIPS

Spara tid genom att köpa färdigräddade tarteletter och fyll dem med vaniljkräm och färska bär precis före servering.
  • On: December 19, 2012
  • In: Bakelser, Konditorikakor & konfekt, Tårtor
  • Comments Off on Jordgubbstarteletter

← Föregående recept
Hawaiibullar

Nästa recept →
Kalljästa vaniljsnurror

Liknande recept

  • Citronbakelser à la Paris

    Detta är spröda formar med mandelmassa och en sjuden citronkräm! Tänk vad en semester i Paris kan lämna efter sig...

  • Budapestlängd

    En god efterrätt som även är glutenfri!

  • Toscamuffins

    Dessa muffins är små läckra bakverk med en knäckig glasyr. Du kan välja om du vill göra stora amerikanska muffins...

  • Kvæfjordkake

    Denna underbara tårta vann för ett par år sedan en tävling om vilken kaka som skulle bli Norges national-kaka.Tårtan...

  • Rulltårtsbakelse Tiramisù

    Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma, men bakelsen...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken