• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Färgrikt grönsaksris

Färgrikt grönsaksris

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den här näringsrika risrätten är fylld med läckra smaker från paprikor, vitlök och saftiga champinjoner!
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 15 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 227 kcal
KJ: 949 kJ
Protein: 4 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.01 g
Socker: 5 g

Ingredienser:(4)

  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 5 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl långkornigt ris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fem kryddor

Instruktioner:

Steg 1 Skala och tärna moroten. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skiva vitlöken. Dela champinjonerna i mindre bitar.Skiva salladslöken fint.
Steg 2 Koka upp vattnet i en stor kastrull och lägg i riset. Sänk värmen, lägg på locket och koka ca 15 min, tills riset är färdigt. Eller följ förpackningens anvisning.
Steg 3 Hetta upp olivoljan i en stek- panna, tillsätt morotstärningar och fräs 2 min. Blanda ner vitlök, paprika och champinjoner och fräs 5 min under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner fem kryddor och ta av stek- pannan från värmen.
Steg 4 Rör om riset med en gaffel så att det blir luftigt och blanda riset med grönsakerna. Lägg upp riset på ett varmt serveringsfat. Strö över salladslöken och mal över svartpeppar. Servera genast.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Du kan variera salladen genom att skära osten i skivor och steka den kort på båda sidor i en teflonstekpanna med 1 msk olja. Smula sedan osten över salladen.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Risrätter, Tillbehör
  • Comments Off on Färgrikt grönsaksris

← Föregående recept
Färgrik sallad med fetaost

Nästa recept →
Färska rödbetor med vinägrett

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken