Den här näringsrika risrätten är fylld med läckra smaker från paprikor, vitlök och saftiga champinjoner!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 227 kcal
KJ: 949 kJ
Protein: 4 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.01 g
Socker: 5 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 227 kcal
KJ: 949 kJ
Protein: 4 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.01 g
Socker: 5 g
Ingredienser:(4)
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g champinjoner
- 2 salladslökar
- 5 ½ dl vatten
- 2 ½ dl långkornigt ris
- 2 msk olivolja
- 1 tsk fem kryddor
Instruktioner:
Steg 1 Skala och tärna moroten. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skiva vitlöken. Dela champinjonerna i mindre bitar.Skiva salladslöken fint. | |
Steg 2 Koka upp vattnet i en stor kastrull och lägg i riset. Sänk värmen, lägg på locket och koka ca 15 min, tills riset är färdigt. Eller följ förpackningens anvisning. | |
Steg 3 Hetta upp olivoljan i en stek- panna, tillsätt morotstärningar och fräs 2 min. Blanda ner vitlök, paprika och champinjoner och fräs 5 min under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner fem kryddor och ta av stek- pannan från värmen. | ![]() |
Steg 4 Rör om riset med en gaffel så att det blir luftigt och blanda riset med grönsakerna. Lägg upp riset på ett varmt serveringsfat. Strö över salladslöken och mal över svartpeppar. Servera genast. |
