Mjukt och krämigt potatismos som smaksätts med spenat och muskot, kan det bli godare?
Näringsfakta:
Kolhydrater: 50 g
Fett: 6 g
Fibrer: 3 g
KCal: 289 kcal
KJ: 1205 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.5 g
Socker: 3 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 6 g
Fibrer: 3 g
KCal: 289 kcal
KJ: 1205 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.5 g
Socker: 3 g
Ingredienser:(4)
- 1 kg mjölig potatis, tex king edward eller bintje
- 100 g färsk späd spenat
- 1 dl lättmjölk
- 1 dl lätt crème fraiche
- ¼ tsk finriven muskot
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk riven parmesanost
Instruktioner:
Steg 1 Skala potatisarna och skär dem i små, jämnstora bitar. Finstrimla spenaten. | |
Steg 2 Lägg potatisen i en kastrull. Täck potatisen med vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock 15–20 min, tills potatisen är mjuk. Låt den rinna av och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. | |
Steg 3 Sätt ugnen på 200°C. Mosa potatisen och häll i mjölken. Fortsätt mosa potatisen till- sammans med mjölken på låg värme och blanda ner crème fraiche, muskot och senap. | |
Steg 4 Tillsätt spenaten. Lägg upp potatismoset i en ugnsfast form och räffla ytan med en gaffel. | ![]() |
Steg 5 Strö parmesanosten över moset och gratinera i ugnen ca 15 min, tills det blivit gyllene. Servera genast från formen. |
