• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Potatismos med spenat

Potatismos med spenat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 röster, betyg: 3.00av 5)
Loading...
Mjukt och krämigt potatismos som smaksätts med spenat och muskot, kan det bli godare?
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 45 min
  • Betyg: baserat på 6 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 50 g
Fett: 6 g
Fibrer: 3 g
KCal: 289 kcal
KJ: 1205 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.5 g
Socker: 3 g

Ingredienser:(4)

  • 1 kg mjölig potatis, tex king edward eller bintje
  • 100 g färsk späd spenat
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ¼ tsk finriven muskot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk riven parmesanost

Instruktioner:

Steg 1 Skala potatisarna och skär dem i små, jämnstora bitar. Finstrimla spenaten.
Steg 2 Lägg potatisen i en kastrull. Täck potatisen med vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock 15–20 min, tills potatisen är mjuk. Låt den rinna av och lägg sedan tillbaka den i kastrullen.
Steg 3 Sätt ugnen på 200°C. Mosa potatisen och häll i mjölken. Fortsätt mosa potatisen till- sammans med mjölken på låg värme och blanda ner crème fraiche, muskot och senap.
Steg 4 Tillsätt spenaten. Lägg upp potatismoset i en ugnsfast form och räffla ytan med en gaffel.
Steg 5 Strö parmesanosten över moset och gratinera i ugnen ca 15 min, tills det blivit gyllene. Servera genast från formen.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Om du har ont om tid kan du tillsätta spenaten till den kokta potatisen. Lägg på locket och låt värmen från potatisen tillaga spenaten 5 min. Mosa och servera som potatismos.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Potatis, Tillbehör
  • Comments Off on Potatismos med spenat

← Föregående recept
Potatisgalette med örter

Nästa recept →
Potatissallad med fetaost

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken