En fylld baguette är perfekt som utflyktsmat. Väl på plats är det sedan lätt och praktiskt att skära baguetten i delar och äta med händerna.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 26.4 g
Fett: 15.6 g
KCal: 289
Mättat fett: 5.9 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Kolhydrater: 26.4 g
Fett: 15.6 g
KCal: 289
Mättat fett: 5.9 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Ingredienser:(6)
- 1 liten röd paprika
- 50 g majs
- 75 g rucola
- 1 dl kesella
- 1 ½ dl färskost, tex philadelphia
- Färskpressad saft av ½ citron
- 1 msk dijonsenap
- Salt
- Vitpeppar
- 1 baguette
- ½ dl majonnäs
- Övrigt:
- Smörgåspapper
- Snöre
Instruktioner:
Steg 1 Skölj paprikan, kärna ur den och tärna den fint. Låt majskornen rinna av. Skölj och torka av rucolabladen. | |
Steg 2 Behåll pappret på och dela baguetten i 6 bitar med en vass kniv vid servering. | |
Steg 3 Blanda kesella, färskost, citronsaft och senap. Tillsätt tärnad paprika och majs och krydda med salt och peppar. | ![]() |
Steg 4 Lägg resten av rucolabladen ovanpå ostkrämen och täck med den övre baguette-halvan. Slå in baguetten i smörgåspapper och bind om med snöre. | ![]() |
Steg 5 Dela baguetten på längden och gröp ur de båda hal-vorna. Bred majonnäsen i ett jämnt lager på den undre halvan och lägg på hälften av rucolasalladen. Bred sedan på ostkrämen. |
