• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Boveteburgare med vitlök och örter

Boveteburgare med vitlök och örter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 röster, betyg: 4.75av 5)
Loading...
Till en praktisk och enkel middag för hela familjen är hamburgare ett utmärkt alternativ. Här serveras ett jättegott vegetariskt alternativ, där biffen är gjord på järnrikt bovete.
  • Förbereda
  • Tillaga 30 min
  • Betyg: baserat på 4 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 63g
Fett: 12g
Fibrer: 5g
KCal: 357
KJ: 1498
Protein: 11g

Ingredienser:(4)

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 21⁄2 dl helt bovete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt, svartpeppar
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1⁄2 knippe persilja
  • 1 stor tomat
  • 4 salladsblad
  • 1 ägg
  • 4 msk fullkornsmjöl
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 tsk lätt majonnäs

Instruktioner:

Steg 1 Skala och tärna löken. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, lägg i lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar. Tillsätt timjan, oregano, bovete och buljongtär­ning och fräs ca 1 min.
Steg 2 Häll på 3 dl vatten och koka upp. Krydda blandningen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ta bort kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svälla på svag värme, ca 15 min. Låt svalna.
Steg 3 Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen fint. Skölj tomaten och skär den i skivor. Ta bort stjälkfästet. Skölj och torka av salladsbladen.
Steg 4 Blanda ner ägg, mjöl och persilja i boveteblandningen. Fukta händerna med kallt vatten och forma 4 hamburgare. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och stek hamburgarna 5 min på varje sida.
Steg 5 Täck de undre delarna av hamburgerbröden med salladsblad och lägg 1 hamburgare på varje. Lägg på tomatskivor och majonnäs och täck med den övre brödhalvan.
VISSTE DU...

... att helt bovete innehåller mycket järn? Förutom att motverka järnbrist innehåller helt eller krossat bovete också rikligt med protein av högt biologiskt värde samt kalcium, kalium och magnesium. Att äta mer av fullkornsprodukter som bovete hjälper kroppen att göra sig av med skadliga ämnen och minskar risken för tarmsjukdomar.

Print Friendly, PDF & Email

RECEPTVARIANT

Istället för helt bovete går det bra att använda skalad hirs eller krossat bovete. Börja med att tillsätta 2 dl vatten i steg 2 och tillsätt inte mer förrän all vätska eventuellt har absorberats.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Huvudrätter
  • 1 Comment

← Föregående recept
Bondbönor i tomatsås

Nästa recept →
Bovetefyllda paprikor med örter & fetaost

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken