• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Tomatsallad med fänkål och basilikapesto

Tomatsallad med fänkål och basilikapesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Spara inte in på fel ställe när du gör en tomatsallad. Försök hitta tomater med mycket smak – solmogna eller kvisttomater, de bästa du kan hitta. Se de röda, goda tomaterna som en ren hälsoinvestering!
  • Förbereda
  • Tillaga 25 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 9g
Fett: 18g
Fibrer: 4g
KCal: 227
KJ: 951
Protein: 11g

Ingredienser:(4)

  • 8 smakrika frilands- eller kvisttomater
  • 1 fänkålsstånd med grönt
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • 10 svarta urkärnade oliver

Instruktioner:

Steg 1 Skölj tomaterna och ta bort stjälkfästet. Skär tomaterna i skivor och lägg upp dem på ett fat. Skölj och ansa fänkålen. Skär av de gröna bladen och lägg åt sidan. Skiva fänkålen tunt, ev med hjälp av ett grönsaksjärn. Lägg fänkålen ovanpå tomaterna.
Steg 2 Skölj och torka av basilikan, ta av bladen från kvistarna och hacka dem fint. Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Hacka de gröna fänkålsbladen.
Steg 3 Lägg basilika, vitlök och fänkål i en mortel och tillsätt parmesan, olivolja, balsamvinäger och 1 nypa salt. Stöt ihop till en slät pasta och tunna ut med 2–3 msk varmt vatten.
Steg 4 Skiva oliverna. Klicka ut peston på fänkålen och tomaterna. Strö över olivskivorna och servera genast.
VISSTE DU...

... att frilandstomater är mycket mer näringsrika än de som drivs upp i växthus? Undersökningar har visat att tomater som odlas under bar himmel innehåller upp till tre gånger mer lykopen än de som odlas i växthus. Lykopen är tomaternas färgämne, en antioxidant som bl a anses skydda mot vissa cancerformer och håller blodkärlen friska.

Print Friendly, PDF & Email

TIPS

Det blir också mycket gott med lite mozzarella i salladen. Lägg en skiva mozzarella på varje tomatskiva, lägg på strimlad fänkål och fortsätt enligt receptet.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Sallad, Förrätter, Tillbehör
  • Comments Off on Tomatsallad med fänkål och basilikapesto

← Föregående recept
Tomatmousse med basilikasås

Nästa recept →
Tomatsallad med vattenkrasse och ägg

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken