• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Caesarsallad på smalt sätt

Caesarsallad på smalt sätt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Denna amerikanska klassiker med krutonger, parmesan och en dressing med sting lagades faktiskt första gången i Tijuana, Mexiko, 1924. Den skapades av Caesar Cardini som, enligt legenden, svängde ihop den av restaurangens rester!
  • Förbereda
  • Tillaga 25 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 8g
Fett: 16g
Fibrer: 1g
KCal: 856
KJ: 204
Protein: 7g

Ingredienser:(4)

  • 2 skivor mörkt rågbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 stort huvud romansallad
  • Eller 2 små
  • 30 g parmesan i bit
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 ansjovisar
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 nypa strösocker
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Skär brödskivorna i tärningar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek brödet gyllene på medelvärme. Ställ åt sidan och håll varmt.
Steg 2 Skölj och ansa romansalladen och torka av bladen lätt. Dela bladen i lagom stora munsbitar. Skiva parmesanosten med osthyvel.
Steg 3 Skala vitlöken och pressa ner den i en salladsskål. Mosa ansjovisarna fint och blanda dem med vitlöken.
Steg 4 Blanda pressad citron, senap och worcestershiresås med vitlök och ansjovis. Rör ner 2 msk olivolja under kraftig vispning. Krydda med socker, salt och peppar.
Steg 5 Lägg romansalladen i skålen och blanda den med dressingen. Portionera upp salladen på 4 tallrikar och lägg på parmesanosten. Strö över krutongerna och servera.
VISSTE DU...

... att gröna bladgrönsaker är en bra källa till K-vitamin? Detta vitamin kallas också koagulationsvitamin, eftersom det har stor betydelse för blodets förmåga att koagulera. För lite vitamin K leder till ökad blödningsbenägenhet och kan t ex ge blödande tandkött. Även skelettet mår bra av K-vitamin, eftersom det bidrar till att bygga ett stadigt skelett.

Print Friendly, PDF & Email

RECEPTVARIANT

Matig Caesarsallad: Hårdkoka 4 ägg och dela varje ägg i 8 klyftor. Strimla 1 zucchini fint. Dela 4 kvisttomater i åttondelar. Blanda dessa ingredienser med romansalladen. Rör samman dubbel mängd dressing, droppa den över salladen och lägg på parmesanosten.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Sallad
  • Comments Off on Caesarsallad på smalt sätt

← Föregående recept
Caesarsallad

Nästa recept →
Capresegratäng

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken