• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Balsamicofilé med ratatouille

Balsamicofilé med ratatouille

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Här får fläskfilén puttra färdigt i balsamvinäger som ger köttet en härlig smak. Ratatouillen är en god variant med både vitt vin och kronärtskockshjärtan.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 2.4

Ingredienser:(6)

  • 750 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • Ratatouille:
  • 2 rödlökar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 basilikakvistar
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 kronärtskocks-hjärtan
  • Färska örter till garnering

Instruktioner:

Steg 1 Skala och grovhacka löken. Skölj och ansa auberginen och skär den i tärningar. Skala zucchinin, halvera den på längden och kärna ur halvorna. Skär i 1 cm breda skivor. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skölj basilikan och hacka bladen fint. Skålla tomaterna, skala och finhacka dem.
Steg 2 Ta upp fläskfilén från skyn och slå in den i aluminium-folie. Fräs lök, vitlök, auber-gine, paprika och zucchini i olivoljan. Häll över vinet och låt sjuda 5 min. Dela kronärtskockshjärtanen i halvor eller fjärdedelar. Blanda ner tomater, kron-ärtskockshjärtan och hackad basilika i grönsakerna. Salta och peppra. Rör om och sjud ytterligare 3 min.
Steg 3 Skär bort ev hinnor och synligt fett från fläskfilén. Gnid in filén med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Tillsätt balsamvinäger, sänk värmen och låt filén sjuda 20 min.
Steg 4 Lägg upp ratatouillen på ett fat. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå. Garnera med färska örter och servera. Bröd eller klyftpotatis smakar utmärkt till.
Print Friendly, PDF & Email

h

h
  • On: December 23, 2012
  • In: Kalas, Nyår, Fläsk, Huvudrätter
  • Comments Off on Balsamicofilé med ratatouille

← Föregående recept
Bakad choklad crème med mousse & granité

Nästa recept →
Pistaschmuffins

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken