Här får fläskfilén puttra färdigt i balsamvinäger som ger köttet en härlig smak. Ratatouillen är en god variant med både vitt vin och kronärtskockshjärtan.
Kolhydrater: 2.4
Ingredienser:(6)
- 750 g fläskfilé
- Salt
- Svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 dl balsamvinäger
- Ratatouille:
- 2 rödlökar
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 2 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 4 basilikakvistar
- 4 tomater
- 1 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 4 kronärtskocks-hjärtan
- Färska örter till garnering
Instruktioner:
Steg 1 Skala och grovhacka löken. Skölj och ansa auberginen och skär den i tärningar. Skala zucchinin, halvera den på längden och kärna ur halvorna. Skär i 1 cm breda skivor. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skölj basilikan och hacka bladen fint. Skålla tomaterna, skala och finhacka dem. | |
Steg 2 Ta upp fläskfilén från skyn och slå in den i aluminium-folie. Fräs lök, vitlök, auber-gine, paprika och zucchini i olivoljan. Häll över vinet och låt sjuda 5 min. Dela kronärtskockshjärtanen i halvor eller fjärdedelar. Blanda ner tomater, kron-ärtskockshjärtan och hackad basilika i grönsakerna. Salta och peppra. Rör om och sjud ytterligare 3 min. | ![]() |
Steg 3 Skär bort ev hinnor och synligt fett från fläskfilén. Gnid in filén med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Tillsätt balsamvinäger, sänk värmen och låt filén sjuda 20 min. | ![]() |
Steg 4 Lägg upp ratatouillen på ett fat. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå. Garnera med färska örter och servera. Bröd eller klyftpotatis smakar utmärkt till. |