• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Fläsk > Fläskfilé med citronspenat

Fläskfilé med citronspenat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Mört fläskkött som här serveras på en fräsch spenatbädd erbjuder mustig smak utan att ge onödigt fett.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 2

Ingredienser:(4)

  • 600 g fryst bladspenat
  • 2 citroner
  • 1 knippe ansad salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk fint hackat citrongräs eller ½ tsk rivet citronskal

Instruktioner:

Steg 1 Låt spenaten tina. Dela en citron. Pressa 1 citronhalva och skär skalet i tunna strimlor. Skala 11⁄2 citron och skär ut klyftorna från de vita hinnorna. Dela salladslöken på längden och skär den i 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och hacka den fint.
Steg 2 Hetta upp smöret i en kastrull och fräs salladslöken tills den börjar mjukna. Rör ner den hackade vitlöken. Lägg i spenaten och lägg på ett lock. Låt spenaten tina helt och hållet och sedan bli varm i kastrullen på medelvärme. Smaka av med salt och svartpeppar.
Steg 3 Skär fläskfilén i 8 skivor och tryck till dem lätt med fingrarna så att de blir platta. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl. Skaka av ev överflödigt mjöl.
Steg 4 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fläskmedaljongerna 1 min på varje sida. Svep in köttskivorna i aluminiumfolie och lägg in i ugnen på 50°C. Lös upp stekskyn i stekpannan med vinet. Tillsätt citronsaft och hackat citrongräs eller citronskal. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronklyftorna i spenaten. Servera sås, spenat och fläskfilé garnerade med strimlor av citronskal.
Steg 1 Låt spenaten tina. Dela en citron. Pressa 1 citronhalva och skär skalet i tunna strimlor. Skala 11⁄2 citron och skär ut klyftorna från de vita hinnorna. Dela salladslöken på längden och skär den i 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och hacka den fint.
Steg 2 Hetta upp smöret i en kastrull och fräs salladslöken tills den börjar mjukna. Rör ner den hackade vitlöken. Lägg i spenaten och lägg på ett lock. Låt spenaten tina helt och hållet och sedan bli varm i kastrullen på medelvärme. Smaka av med salt och svartpeppar.
Steg 3 Skär fläskfilén i 8 skivor och tryck till dem lätt med fingrarna så att de blir platta. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl. Skaka av ev överflödigt mjöl.
Steg 4 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fläskmedaljongerna 1 min på varje sida. Svep in köttskivorna i aluminiumfolie och lägg in i ugnen på 50°C. Lös upp stekskyn i stekpannan med vinet. Tillsätt citronsaft och hackat citrongräs eller citronskal. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronklyftorna i spenaten. Servera sås, spenat och fläskfilé garnerade med strimlor av citronskal.
 

... att färsk spenat är mycket känslig? Efter 3 dagar finns endast en tiondel av den ursprungliga C-vitaminhalten kvar. Fryst spenat behåller däremot sin C-vitaminhalt i månader. Även efter 18 månader har den frysta spenaten kvar lika mycket C-vitamin som vid infrysningstillfället. Detta beror på att spenaten lagras vid väldigt låg temperatur.

Print Friendly, PDF & Email

h

h
  • On: December 23, 2012
  • In: Fläsk, Grönsaker, Huvudrätter
  • Comments Off on Fläskfilé med citronspenat

← Föregående recept
Fläskfilé i tomatsås

Nästa recept →
Fläskfilé med senapssås

Liknande recept

  • Italiensk fläskkarré

    Denna smakrika rätt med massvis av goda grönsaker och mört fläskkött passar utmärkt till pasta. Servera gärna med...

  • Indisk fläskfilécurr...

    Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.

  • Honungsglaserad fläskfilé

    Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn – en rätt alla gillar!

  • Grönpepparbiffar

    ”Det här är mitt favoritrecept både till vardags och fest! Rätten går med fördel att förbereda innan och värmas...

  • Färsfylld jalapeño

    Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna! Bjud vänner och familj på en färgrik...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken