Den här exotiska kinesiska rätten med fläskfilé och färska plommon får alltid gästerna att be om mer!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 8.7
Kolhydrater: 8.7
Ingredienser:(4)
- 1 fläskfilé (ca 400 g)
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk sesamolja
- 3 mogna plommon
- 1 msk strösocker
- 2 msk vegetabilisk olja
- 2 silverlökar, skurna i klyftor
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 msk fint riven färsk ingefära
- 1 msk rostade sesamfrön
Instruktioner:
Steg 1 Slå in fläskfilén i plastfolie, frys in den tills fast och skiva den sedan tunt tvärs över köttets fibrer. Lägg skivorna i en skål med soja och sesamolja och vänd köttet så att det täcks. Täck över, ställ åt sidan och marinera 1 tim, vänd då och då. | ![]() |
Steg 2 Skålla och skala plommonen. Halvera och kärna ur dem och lägg fruktköttet i en mixer med socker och mixa till en fin puré. Ställ åt sidan. | |
Steg 3 Hetta upp oljan i en stor teflonwok eller stekpanna på medelvärme. Lägg i fläskköttet när woken är rykande het och woka 2 min tills gyllene. | |
Steg 4 Tillsätt lökklyftorna och woka 2–3 min tills löken har mjuknat och är gyllene. Tillsätt vitlök och ingefära och woka 1 min. Blanda ner plommonpurén och hetta upp såsen tills den börjar sjuda. Strö över sesamfrön och servera. |