• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Fläsk > Fläskfilé på kinesiskt vis

Fläskfilé på kinesiskt vis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Den här exotiska kinesiska rätten med fläskfilé och färska plommon får alltid gästerna att be om mer!

Näringsfakta:
Kolhydrater: 8.7

Ingredienser:(4)

  • 1 fläskfilé (ca 400 g)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 mogna plommon
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 silverlökar, skurna i klyftor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 1 msk rostade sesamfrön

Instruktioner:

Steg 1 Slå in fläskfilén i plastfolie, frys in den tills fast och skiva den sedan tunt tvärs över köttets fibrer. Lägg skivorna i en skål med soja och sesamolja och vänd köttet så att det täcks. Täck över, ställ åt sidan och marinera 1 tim, vänd då och då.
Steg 2 Skålla och skala plommonen. Halvera och kärna ur dem och lägg fruktköttet i en mixer med socker och mixa till en fin puré. Ställ åt sidan.
Steg 3 Hetta upp oljan i en stor teflonwok eller stekpanna på medelvärme. Lägg i fläskköttet när woken är rykande het och woka 2 min tills gyllene.
Steg 4 Tillsätt lökklyftorna och woka 2–3 min tills löken har mjuknat och är gyllene. Tillsätt vitlök och ingefära och woka 1 min. Blanda ner plommonpurén och hetta upp såsen tills den börjar sjuda. Strö över sesamfrön och servera.
Print Friendly, PDF & Email

h

h
  • On: December 23, 2012
  • In: Fläsk, Frukt & bär, Huvudrätter
  • Comments Off on Fläskfilé på kinesiskt vis

← Föregående recept
Fläskfilé med senapssås

Nästa recept →
Fläskfilétoast med mozzarella

Liknande recept

  • Italiensk fläskkarré

    Denna smakrika rätt med massvis av goda grönsaker och mört fläskkött passar utmärkt till pasta. Servera gärna med...

  • Indisk fläskfilécurr...

    Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.

  • Honungsglaserad fläskfilé

    Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn – en rätt alla gillar!

  • Grönpepparbiffar

    ”Det här är mitt favoritrecept både till vardags och fest! Rätten går med fördel att förbereda innan och värmas...

  • Färsfylld jalapeño

    Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna! Bjud vänner och familj på en färgrik...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken