• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Alla hjärtans dag > Frukt i vinbärsgelé med vaniljsås

Frukt i vinbärsgelé med vaniljsås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Söta bär inbäddade i en uppfriskande, syrlig gelé och därtill en len, vaniljdoftande sås. En ljuvlig dessert, så lätt att man kan njuta av den även efter en kraftig festmåltid.

Ingredienser:(8)

  • 150 g färska eller
  • Frysta hallon
  • 8 blad gelatin
  • 150 g inlagda krusbär
  • 1 carambola (stjärnfrukt)
  • 1⁄2 liter vinbärsjuice
  • 1 msk grovt hackade
  • Pistaschmandlar
  • Vaniljsås
  • 1⁄2 liter lättmjölk
  • Frön från 1 vaniljstång
  • 1⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk rom
  • 11⁄2 msk majsena
  • 2 äggulor

Instruktioner:

Steg 1 Tina ev hallonen. Blöt upp gelatin­bladen 10 min i kallt vatten. Häll krusbären i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Skär carambolan i 8 skivor.
Steg 2 Lägg de uppblötta gelatinbladen i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme och rör ner i vinbärsjuicen. Portionera upp krusbären i 8 dessertskålar som rymmer 11⁄2 dl. Häll på juicen.
Steg 3 Portionera upp hallonen i dessertskålarna och avsluta med att lägga en skiva carambolafrukt i varje skål. Strö försiktigt över pistaschmandlarna. Ställ in skålarna i kylen och kyl 3 tim.
Steg 4 Koka upp mjölken med vaniljfrön, socker och rom. Rör ut majsenan i lite kallt vatten och häll blandningen i mjölken. Låt koka upp under omrörning så att såsen tjocknar och flytta kastrullen från plattan.
Steg 5 Vispa ihop äggulorna med lite het mjölk i en kopp och häll blandningen i mjölken. Hetta upp under vispning, men låt inte såsen koka. Kyl vaniljsåsen. Stjälp upp desserten på assietter och servera med vaniljsås.
Steg 1 Tina ev hallonen. Blöt upp gelatin­bladen 10 min i kallt vatten. Häll krusbären i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Skär carambolan i 8 skivor.
Steg 2 Lägg de uppblötta gelatinbladen i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme och rör ner i vinbärsjuicen. Portionera upp krusbären i 8 dessertskålar som rymmer 11⁄2 dl. Häll på juicen.
Steg 3 Portionera upp hallonen i dessertskålarna och avsluta med att lägga en skiva carambolafrukt i varje skål. Strö försiktigt över pistaschmandlarna. Ställ in skålarna i kylen och kyl 3 tim.
Steg 4 Koka upp mjölken med vaniljfrön, socker och rom. Rör ut majsenan i lite kallt vatten och häll blandningen i mjölken. Låt koka upp under omrörning så att såsen tjocknar och flytta kastrullen från plattan.
Steg 5 Vispa ihop äggulorna med lite het mjölk i en kopp och häll blandningen i mjölken. Hetta upp under vispning, men låt inte såsen koka. Kyl vaniljsåsen. Stjälp upp desserten på assietter och servera med vaniljsås.
 

... att hallon är rena näringsbomben? De är späckade med bioaktiva ämnen och innehåller de tre skyddsvitaminerna C-vitamin, E-vitamin och betakaroten, liksom stora mängder fibrer. På så sätt ger hallon stora mängder ämnen som stärker motståndskraften och gör att kroppen bättre kan stå emot infektioner och cellskador.

Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Alla hjärtans dag, Bröllop, Dop, Kalas, Nyår, Påsk, Student, Frukt & bär, Desserter
  • Comments Off on Frukt i vinbärsgelé med vaniljsås

← Föregående recept
Fragilitébakelser

Nästa recept →
Gratinerad gösfilé

Liknande recept

  • Snabba chokladmuffins

    Samlar du på muffinsrecept? Här får du ett smarrigt recept till samlingen. Dessa härliga chokladmuffins blir extra...

  • Mango crème brûlée

    Det är svårt att tro att en så läcker dessert som denna kan vara fettsnål. Denna brûlée är sensationell!

  • Hallonbrylé

    ...

  • Hallonbrûlée

    Det här är en ljuvlig variant av crème brûlée med oemotståndlig smak av mascarponekräm, apelsin och färska hallon....

  • Gratinerad gösfilé

    Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dess- utom innehåller den endast lite fett och är kalorisnål.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken