Denna tropiska fruktsallad serveras med en doftande ingefäradressing – ett perfekt och uppfriskande mellanmål.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 23
Kolhydrater: 23
Ingredienser:(4)
- 5 cm färsk ingefära
- ½ dl strösocker
- 2 msk färskpressad limesaft
- 1 tsk fint rivet limeskal
- 2 kiwifrukter
- 250 g färska jordgubbar
- 1 mango
Instruktioner:
Steg 1 Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Lägg inge- fära, socker och 1 dl vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 5 min, tills simmig. Sila dressingen och släng ingefärabitarna. | |
Steg 2 Blanda ner limesaft och limeskal i dressingen och ställ åt sidan. | |
Steg 3 Skala kiwifrukterna med en vass kniv och skiva dem. Ansa och halvera jordgubbarna.Skala mangon och tärna frukt- köttet. Blanda frukterna i en skål och häll över dressingen. Blanda väl så att frukten täcks helt av dressingen och låt dra några minuter. Servera fruktsalladen med vaniljglass eller yoghurt. | ![]() |