De här söta, frysta godsakerna med honung och sesamfrön är lätta att laga och perfekta att servera till dessert.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 40
Kolhydrater: 40
Ingredienser:(4)
- 1 dl sesamfrön + extra till garnering
- 3 äggulor
- 1 dl florsocker
- 2 msk honung + extra till servering
- 5 dl matlagningsyoghurt
- 2 bananer
Instruktioner:
Steg 1 Lägg sesamfröna i en torr stekpanna och rosta dem på medelvärme 3–5 min tills de är gyllene och börjar dofta. Lägg sesamfröna i en mortel och stöt dem lätt. Ställ åt sidan. | ![]() |
Steg 2 Vispa ihop äggulor, florsocker och honung med en elvisp 2–3 min till en vit och fluffig smet. Tillsätt sesamfrön och yoghurt och blanda väl. | |
Steg 3 Häll blandningen i 4 fryssäkra portionsskålar eller glas som rymmer minst 2 ½ dl. Frys minst 6 tim eller över natten tills fast. | |
Steg 4 Skiva bananerna och lägg dem på desserterna, ringla över honung och strö över sesamfrön. |