• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Fläsk > Fylld fläskfilé med portersky

Fylld fläskfilé med portersky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Det blir en festmiddag när hel fläskfilé fylls med en kryddig färsblandning. Senap och örter sätter smak på fyllningen, medan skyn rundas av med mörkt öl.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 5

Ingredienser:(4)

  • 125 g mager blandfärs
  • 1 tsk medelstark senap
  • Hackade blad av ½ knippe persilja
  • Hackade blad av 6 timjankvistar
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 500 g fläskfilé i bit
  • 3 msk olja
  • 3 dl porter
  • 1 ½ dl köttbuljong

Instruktioner:

Steg 1 Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt senap och persilja. Tillsätt hälften av de hackade timjanbladen och halva mängden hackad schalottenlök och vitlök. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och blanda väl.
Steg 2 Skölj och torka av fläskfilén och dela den på längden. Salta och peppra fläskfiléhalvorna på båda sidor.
Steg 3 Bred ut köttfärsen på den ena halvan, lägg den andra halvan ovanpå och bind runtom med steksnöre.
Steg 4 Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta eller stek-panna och bryn fläskfilén runtom, ca 8 min. Tillsätt resten av timjanen, schalottenlöken och vitlöken och fräs under omrörning.
Steg 5 Blanda porter och buljong och häll hälften över fläskfilén. Sätt in i ugnen och ugnsstek 35 min. Vänd filén efter 20 min och häll över resten av porterblandningen.
Steg 6 Ta upp fläskfilén ur grytan, vira in den i alumini-umfolie och låt den vila 10 min i den avstängda ugnen. Sila ner stekskyn i en kastrull, koka upp och låt sjuda 5 min.
Steg 7 Ta ut fläskfilén ur folien och blanda ner skyn från filén i stekskyn. Smaka av med salt och peppar. Skiva fläskfilén och servera den med porterskyn.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Fläsk, Huvudrätter
  • Comments Off on Fylld fläskfilé med portersky

← Föregående recept
Fläskfiléwok med pak choy

Nästa recept →
Färsfylld jalapeño

Liknande recept

  • Italiensk fläskkarré

    Denna smakrika rätt med massvis av goda grönsaker och mört fläskkött passar utmärkt till pasta. Servera gärna med...

  • Indisk fläskfilécurr...

    Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.

  • Honungsglaserad fläskfilé

    Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn – en rätt alla gillar!

  • Grönpepparbiffar

    ”Det här är mitt favoritrecept både till vardags och fest! Rätten går med fördel att förbereda innan och värmas...

  • Färsfylld jalapeño

    Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna! Bjud vänner och familj på en färgrik...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken