• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Alla hjärtans dag > Gratinerad gösfilé

Gratinerad gösfilé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dess- utom innehåller den endast lite fett och är kalorisnål.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 1

Ingredienser:(4)

  • 9 kvistar dragon
  • 50 g mjukt margarin (60% fett)+ margarin till formen
  • 2½ msk grovkornig senap
  • 2 msk ströbröd
  • 4 tsk färskpressad citronsaft
  • Svartpeppar
  • 1 nypa rivet citronskal
  • 4 gösfiléer med skinn (à ca 175 g)
  • Salt

Instruktioner:

Steg 1 Skölj dragonkvistarna väl. Ta av bladen från 8 av kvis- tarna och hacka bladen fint. Lägg 1 kvist åt sidan till garnering.
Steg 2 Rör det mjuka margarinet krämigt med en gaffel. Blanda ner senap, ströbröd, hackad dragon och 1 tsk citronsaft i smöret. Krydda blandningen med svartpeppar och rivet citronskal.
Steg 3 Smörj en grund ugnsfast form med margarin. Sätt ugnens grill på 250°C.
Steg 4 Krydda gösfiléerna med salt och peppar och droppa över resten av citronsaften. Lägg filéerna med skinnsidan neråt i formen. Bred dragon- och senapskräm på varje filé.
Steg 5 Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera fiskfiléerna 8 min. Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade dragonkvisten. Servera gärna med kokt potatis och en grönsallad.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Alla hjärtans dag, Bröllop, Dop, Kalas, Nyår, Student, Fisk, Huvudrätter
  • Comments Off on Gratinerad gösfilé

← Föregående recept
Frukt i vinbärsgelé med vaniljsås

Nästa recept →
Hallonbrûlée

Liknande recept

  • Snabba chokladmuffins

    Samlar du på muffinsrecept? Här får du ett smarrigt recept till samlingen. Dessa härliga chokladmuffins blir extra...

  • Mango crème brûlée

    Det är svårt att tro att en så läcker dessert som denna kan vara fettsnål. Denna brûlée är sensationell!

  • Hallonbrylé

    ...

  • Hallonbrûlée

    Det här är en ljuvlig variant av crème brûlée med oemotståndlig smak av mascarponekräm, apelsin och färska hallon....

  • Gratinerad gösfilé

    Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dess- utom innehåller den endast lite fett och är kalorisnål.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken