Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dess- utom innehåller den endast lite fett och är kalorisnål.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 1
Kolhydrater: 1
Ingredienser:(4)
- 9 kvistar dragon
- 50 g mjukt margarin (60% fett)+ margarin till formen
- 2½ msk grovkornig senap
- 2 msk ströbröd
- 4 tsk färskpressad citronsaft
- Svartpeppar
- 1 nypa rivet citronskal
- 4 gösfiléer med skinn (à ca 175 g)
- Salt
Instruktioner:
Steg 1 Skölj dragonkvistarna väl. Ta av bladen från 8 av kvis- tarna och hacka bladen fint. Lägg 1 kvist åt sidan till garnering. | |
Steg 2 Rör det mjuka margarinet krämigt med en gaffel. Blanda ner senap, ströbröd, hackad dragon och 1 tsk citronsaft i smöret. Krydda blandningen med svartpeppar och rivet citronskal. | ![]() |
Steg 3 Smörj en grund ugnsfast form med margarin. Sätt ugnens grill på 250°C. | |
Steg 4 Krydda gösfiléerna med salt och peppar och droppa över resten av citronsaften. Lägg filéerna med skinnsidan neråt i formen. Bred dragon- och senapskräm på varje filé. | |
Steg 5 Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera fiskfiléerna 8 min. Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade dragonkvisten. Servera gärna med kokt potatis och en grönsallad. |