Både barn och vuxna kommer att äta upp all sin spenat när den serveras på det här sättet i en krämig sås med lök, gruyèreost och krutonger.
Kolhydrater: 6.6
Ingredienser:(8)
- 1 silverlök
- 3 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- ½ tsk svartpeppar
- 2 ½ dl riven gruyèreost
- 800 g fryst hel spenat, tinad och avrunnen
- Salt
- 1 dl krutonger med örter, i grova smulor
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Skär löken i tunna skivor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medel-värme. Lägg i löken och fräs den 4–6 min under omrörning tills mjuk. | |
Steg 2 Vispa ner mjölet och bryn redningen ca 30 sek. Till-sätt mjölken, lite i taget, och vispa till en jämn sås. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. | ![]() |
Steg 3 Ta av såsen från värmen och blanda ner peppar, ost och spenat. Smaka av med salt. Lägg spenatstuvningen i en ugnsfast form som rymmer minst 2 liter. Strö över kru-tongerna och ugnsbaka 15–20 min. Rätten är god att servera med grillad kyckling. | |
Steg 4 | ![]() |