• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Gruyèrestuvad spenat

Gruyèrestuvad spenat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Både barn och vuxna kommer att äta upp all sin spenat när den serveras på det här sättet i en krämig sås med lök, gruyèreost och krutonger.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 6.6

Ingredienser:(8)

  • 1 silverlök
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 ½ dl riven gruyèreost
  • 800 g fryst hel spenat, tinad och avrunnen
  • Salt
  • 1 dl krutonger med örter, i grova smulor

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Skär löken i tunna skivor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medel-värme. Lägg i löken och fräs den 4–6 min under omrörning tills mjuk.
Steg 2 Vispa ner mjölet och bryn redningen ca 30 sek. Till-sätt mjölken, lite i taget, och vispa till en jämn sås. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar.
Steg 3 Ta av såsen från värmen och blanda ner peppar, ost och spenat. Smaka av med salt. Lägg spenatstuvningen i en ugnsfast form som rymmer minst 2 liter. Strö över kru-tongerna och ugnsbaka 15–20 min. Rätten är god att servera med grillad kyckling.
Steg 4
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Tillbehör
  • Comments Off on Gruyèrestuvad spenat

← Föregående recept
Auberginesauté

Nästa recept →
Gulröd gratäng med pumpa & tomat

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken