• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Italiensk rosmarinfilé

Italiensk rosmarinfilé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Det här receptet kommer från Toscana i Italien. Fläskfilén lagas med vitlök, rosmarin, schalottenlök och vitt vin och fyller köket med helt ljuvliga dofter.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 6.7

Ingredienser:(4)

  • 800 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 kvistar rosmarin
  • ½ knippe persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 8 msk olivolja
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 8 schalottenlökar

Instruktioner:

Steg 1 Gnid in fläskfilén med salt och nystött eller mald svartpeppar. Skölj örterna och ta av bladen från två rosmarinkvistar och från persiljekvistarna.
Steg 2 Skala vitlök och hacka eller stöt den tillsammans med örterna, pinjenötter och fänkålsfrön. Blanda ner 2 msk olivolja, salt och peppar. Skär ett 2 cm djupt snitt på längden mitt på fläskfilén.
Steg 3 Fördela ²/³ av örtpastan i snittet. Bind ihop fläskfilén med kökssnöre och gnid in filén med resten av ört-pastan. Stick in den sista rosmarinkvisten under snöret. Sätt ugnen på 175°C.
Steg 4 Hetta upp resten av oljan i en ugnsfast stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Sätt i en köttermometer, häll över vinet och ställ in fläskfilén i ugnen. Stek ca 35 min, tills termometern visar 65°C. Ös fläskfilén då och då med skyn.
Steg 5 Skala schalottenlöken och lägg den runt fläskfilén när det återstår 10 min av tillagningstiden. Ta ut köttet ur ugnen, lägg över aluminiumfolie och låt köttet vila ca 10 min. Klipp av snöret och skiva fläskfilén. Servera med schalottenlök och sky.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Kalas, Fläsk, Huvudrätter
  • Comments Off on Italiensk rosmarinfilé

← Föregående recept
Honungsgrillad fläskfilé

Nästa recept →
Jordgubbs- och ananasfrappé

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken