Den här karibiska kötträtten har en unik blandning av olika smaker som gör en enkel gryta till en imponerande måltid.
Kolhydrater: 5
Ingredienser:(4)
- 2 gula lökar
- 2 stora fasta potatisar
- 2 cm färsk ingefära
- 2 msk olivolja
- 1 krm kajennpeppar
- 400 g cocktailtomater på burk
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 msk färskpressad limesaft
- 5 dl hackad färsk koriander
- 600 g tärnad fläskfilé
Instruktioner:
Steg 1 Skär löken i bitar och tärna potatisen. Lägg lök, ingefära och olja i en mixer eller matbere- dare och mixa till en slät pasta. Lägg pastan i en stekpanna och fräs på låg värme ca 5 min, under omrörning, tills blandningen börjar bli gyllene. | |
Steg 2 Tillsätt potatis och kajenn- peppar och fräs 2–3 min. Tillsätt tomaterna, buljong-tärningen och 2 ½ dl vatten och koka upp under omrörning. Låt sjuda 10 min. Blanda ner limesaften och hälften av korian- dern. | ![]() |
Steg 3 Tillsätt fläskköttet och låt sjuda på medelvärme cirka 15 min, tills fläskköttet är mört och genomstekt. | |
Steg 4 Ta av stekpannan från vär- men, strö över koriander och servera med råris. |