• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Fläsk > Kotletter med vitlökssås

Kotletter med vitlökssås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Här moderniserar Jan-Erik Hagbohm ett av Mästerkockens klassiska skatter från 70-talet. Det får helt enkelt en uppfräschning både vad gäller smak och utseende.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 5

Ingredienser:(4)

  • 4 kotletter (ca 800 g)
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt & peppar
  • smör till stekning
  • SÅS:
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g färska champinjoner
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • ca 20 svarta, kärnfria ekologiska oliver
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • SALLAD:
  • 200 g haricots verts
  • 4-6 blandade tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 endiv
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm rivet citronskal

Instruktioner:

Steg 1 Krydda kotletterna med finhackad rosmarin, citronskal, salt och peppar.
Steg 2 Gör såsen: Hetta upp lite olivolja i en kastrull till medelvärme och låt hackad vitlök och champinjoner i kvartar småputtra i oljan utan att ta färg. Häll på buljongen och grädden och låt såsen koka upp.
Steg 3 Hacka hälften av oliverna grovt och lägg ner i såsen. Tillsätt persiljan och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Lägg i de hela oliverna.
Steg 4 Gör salladen: Koka haricots verts 4 min i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och blanda bönorna med tomater skurna i bitar, skivad lök, skivad endiv, olivolja och citronskal. Krydda salladen med salt och peppar.
Steg 5 Kotletter ska stekas i smör. Så hetta upp en klick smör i en stekpanna och lägg i kotletterna när smöret skiftar mot brunt. Stek 2–3 min på var sida, beroende på hur tjocka kotletterna är. Servera med såsen och salladen.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Fläsk, Huvudrätter
  • Comments Off on Kotletter med vitlökssås

← Föregående recept
Kasslergratäng

Nästa recept →
Kryddig honungsfilé

Liknande recept

  • Italiensk fläskkarré

    Denna smakrika rätt med massvis av goda grönsaker och mört fläskkött passar utmärkt till pasta. Servera gärna med...

  • Indisk fläskfilécurr...

    Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.

  • Honungsglaserad fläskfilé

    Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn – en rätt alla gillar!

  • Grönpepparbiffar

    ”Det här är mitt favoritrecept både till vardags och fest! Rätten går med fördel att förbereda innan och värmas...

  • Färsfylld jalapeño

    Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna! Bjud vänner och familj på en färgrik...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken