Mört kött med ett täcke som doftar förföriskt av rosmarin och timjan. Prova gärna denna lättlagade lammrätt!
Kolhydrater: 0.1
Ingredienser:(4)
- 4 lammfiléer à 125 g
- Salt
- Svartpeppar
- 4 msk olivolja
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap med dragon
- 1 ½ msk ströbröd
- 1 knippe persilja
- 2 kvistar timjan
- 1 kvist rosmarin
- 1 nypa riven muskot
Instruktioner:
Steg 1 Torka av köttet lätt med hus- hållspapper. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna. Bryn köttet runt- om, 4–5 min. Ta upp köttet ur stekpannan och låt det svalna. | |
Steg 2 Blanda resten av olivoljan med äggula, senap och ströbröd till en slät massa. Bind inte massan för hårt med ströbröd, eftersom den tjocknar ytterligare efter hand. | ![]() |
Steg 3 Sätt ugnen på 200°C. Ta bort grova stjälkar från persiljan och ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Finhacka alla blad och blanda ner dem i strö-brödsmassan. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. | ![]() |
Steg 4 Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen. Sätt in i ugnen och stek ca 15 min, tills örtmassan är lätt brynt. | ![]() |