• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Lamm > Lammfilé med örttäcke

Lammfilé med örttäcke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Mört kött med ett täcke som doftar förföriskt av rosmarin och timjan. Prova gärna denna lättlagade lammrätt!

Näringsfakta:
Kolhydrater: 0.1

Ingredienser:(4)

  • 4 lammfiléer à 125 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap med dragon
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 1 knippe persilja
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 nypa riven muskot

Instruktioner:

Steg 1 Torka av köttet lätt med hus- hållspapper. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna. Bryn köttet runt- om, 4–5 min. Ta upp köttet ur stekpannan och låt det svalna.
Steg 2 Blanda resten av olivoljan med äggula, senap och ströbröd till en slät massa. Bind inte massan för hårt med ströbröd, eftersom den tjocknar ytterligare efter hand.
Steg 3 Sätt ugnen på 200°C. Ta bort grova stjälkar från persiljan och ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Finhacka alla blad och blanda ner dem i strö-brödsmassan. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
Steg 4 Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen. Sätt in i ugnen och stek ca 15 min, tills örtmassan är lätt brynt.
Print Friendly, PDF & Email

h

h
  • On: December 23, 2012
  • In: Lamm, Huvudrätter
  • Comments Off on Lammfilé med örttäcke

← Föregående recept
Italiensk fläskkarré

Nästa recept →
Kalvläggsgryta

Liknande recept

  • Lammfilé med örttäcke

    Mört kött med ett täcke som doftar förföriskt av rosmarin och timjan. Prova gärna denna lättlagade lammrätt!

  • Pepparfilé med balsamskum

    En mör skiva oxfilé serveras med en lätt och luftig sås med balsamvinäger – en elegant och kalorisnål rätt.

  • Marinerad lammfilé

    Den här goda lammfilén är marinerad i en smakrik och kryddig marinad med både tomat och citron.

  • Turkiska piroger

    Detta är milda och matiga piroger som passar utmärkt till lunch tillsammans med en krispig grönsallad. De är också perfekta...

  • Turkiska lammspett

    Lammspett är en mycket vanlig rätt i Turkiet. De här spetten är en fröjd för ögat och lockar gommen med sin kryddigt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken