• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Rätter > Soppa > Tomatsoppa med många tillbehör

Tomatsoppa med många tillbehör

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 3.00av 5)
Loading...

Jag brukar koka en stor sats enkel tomatsoppa, som jag fryser in i portioner. Sedan varierar jag hur jag serverar soppan med vad jag har hemma. Soppan är väldigt basic, just för att den ska kunna varieras.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 9

Ingredienser:(8)

  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • margarin + olivolja att steka i
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 burkar krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk torkad basilika
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • salt
  • vitpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs på medelstark värme i margarin och olivolja tills löken är genomskinlig. Pudra över mjölet och rör om.
Steg 2 Häll i de krossade tomaterna, vattnet (koka gärna upp vattnet i en vattenkokare i förväg och häll sedan i kastrullen, då löser det sig fortare) och buljongtärningen.
Steg 3 Tillsätt tomatpuré, basilika, socker, salt och vitpeppar. Låt koka upp. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
Steg 4 Mixa soppan slät med stavmixer. Koka upp soppan igen och låt småputtra ca 5 min. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter smak.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Soppa, Huvudrätter
  • Comments Off on Tomatsoppa med många tillbehör

← Föregående recept
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

Nästa recept →
Vitlökssoppa med ägg & krutonger

Liknande recept

  • Tomatsoppa med många...

    Jag brukar koka en stor sats enkel tomatsoppa, som jag fryser in i portioner. Sedan varierar jag hur jag serverar soppan...

  • Jordärtskockssoppa m...

    ”Det som inspirerar mig i köket är råvaror med hög kvalitet, spännande nya produkter och min mans och mina barns...

  • Trattissoppa från Ekornahult

    Vilt på menyn hos Månadens Mästerkock Sara.

  • Räk- och kräftsoppa

    Månadens Mästerkock Sofie bjuder på en härlig skaldjurssoppa med saffran till förrätt.

  • Krämig champinjonsoppa

    Den här lena svampsoppan serveras tillsammans med läckra vitlökskrutonger. Perfekt för kalla vinterdagar!

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken