Jag brukar koka en stor sats enkel tomatsoppa, som jag fryser in i portioner. Sedan varierar jag hur jag serverar soppan med vad jag har hemma. Soppan är väldigt basic, just för att den ska kunna varieras.
Kolhydrater: 9
Ingredienser:(8)
- 2 stora gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- margarin + olivolja att steka i
- 1 msk vetemjöl
- 3 burkar krossade tomater
- 6 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 tsk torkad basilika
- 1 1/2 tsk strösocker
- salt
- vitpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs på medelstark värme i margarin och olivolja tills löken är genomskinlig. Pudra över mjölet och rör om. | |
Steg 2 Häll i de krossade tomaterna, vattnet (koka gärna upp vattnet i en vattenkokare i förväg och häll sedan i kastrullen, då löser det sig fortare) och buljongtärningen. | |
Steg 3 Tillsätt tomatpuré, basilika, socker, salt och vitpeppar. Låt koka upp. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min. | |
Steg 4 Mixa soppan slät med stavmixer. Koka upp soppan igen och låt småputtra ca 5 min. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter smak. |