• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Tropisk kyckling- & mangosallad

Tropisk kyckling- & mangosallad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den här tropiska salladen är självskriven under sommaren och blir säkert populär hos hela familjen!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 7

Ingredienser:(4)

  • 5 cm färsk ingefära
  • 8 salladslökar
  • 1 knippe koriander
  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 2 skalade och tärnade mangoer
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk osötad senap

Instruktioner:

Steg 1 Dela ingefäran på hälften. Riv den ena halvan av inge- färan och skiva den andra. Skär av den gröna delen på sallads- lökarna och lägg åt sidan. Skär sedan av stjälkarna på koriandern och lägg åt sidan.
Steg 2 Lägg ingefäraskivorna, kori-anderstjälkarna och den gröna delen av salladslöken i en kastrull. Häll i ca 1 liter vatten och koka upp. Lägg i kyckling-brösten, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 20 min, tills kyck- lingen är genomkokt. Ta upp kycklingen ur buljongen och låt den svalna. Strimla köttet fint.
Steg 3 Hacka den vita delen av salladslökarna och hacka korianderbladen grovt. Blanda salladslöken och koriandern med den rivna ingefäran, kycklingen och mangotärningarna.
Steg 4 Blanda olivolja, vinäger och senap i en skål och häll dressingen över salladen. Blanda salladen väl, låt dra minst 15 min och servera.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Tema
  • Comments Off on Tropisk kyckling- & mangosallad

← Föregående recept
Tomat- & rosmarinkyckling

Nästa recept →
Valnötsfylld kycklingfilé

Liknande recept

  • Vardagsgratäng med p...

    Denna goda purjogratäng bakas under ett täcke av pumpernickel (eller annat gott, grovt bröd) som blandats med bland annat...

  • Crêpestårta med fruk...

    Det här är en delikat fransk dessert som ofta serveras i Normandie. Tunna crêpes varvas med en fruktig kompott med calvados...

  • Chokladshake med pär...

    Päron, choklad och glass – en trio som påminner om den kända glassdesserten ”belle Hélène”. Den här skummiga...

  • Söt dessertpudding m...

    En söt och mättande rätt är ibland precis vad kroppen längtar efter! Den här varianten med mannagryn och yoghurt är...

  • Black & White mousse...

    ”Köket används flitigast när vi får gäster. Då lagar vi allt från husmanskost till exotiska rätter med inspiration...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken