Den här tropiska salladen är självskriven under sommaren och blir säkert populär hos hela familjen!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 7
Kolhydrater: 7
Ingredienser:(4)
- 5 cm färsk ingefära
- 8 salladslökar
- 1 knippe koriander
- 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
- 2 skalade och tärnade mangoer
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk osötad senap
Instruktioner:
Steg 1 Dela ingefäran på hälften. Riv den ena halvan av inge- färan och skiva den andra. Skär av den gröna delen på sallads- lökarna och lägg åt sidan. Skär sedan av stjälkarna på koriandern och lägg åt sidan. | |
Steg 2 Lägg ingefäraskivorna, kori-anderstjälkarna och den gröna delen av salladslöken i en kastrull. Häll i ca 1 liter vatten och koka upp. Lägg i kyckling-brösten, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 20 min, tills kyck- lingen är genomkokt. Ta upp kycklingen ur buljongen och låt den svalna. Strimla köttet fint. | ![]() |
Steg 3 Hacka den vita delen av salladslökarna och hacka korianderbladen grovt. Blanda salladslöken och koriandern med den rivna ingefäran, kycklingen och mangotärningarna. | |
Steg 4 Blanda olivolja, vinäger och senap i en skål och häll dressingen över salladen. Blanda salladen väl, låt dra minst 15 min och servera. |