De här nyttiga och mångsidiga burgarna kan serveras som en läcker huvudrätt tillsammans med en sallad.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 5
Kolhydrater: 5
Ingredienser:(4)
- 5 dl sköljda och avrunna röda bönor
- 2 msk olivolja
- 1 finhackad silverlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 riven morot
- 1 tsk chiliflingor
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl havregryn
Instruktioner:
Steg 1 Lägg kidneybönorna i en skål och mosa dem med en pota- tisstamp eller en gaffel. Ställ åt sidan. | ![]() |
Steg 2 Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök, vitlök och morot ca 5 min, tills gyllene. Tillsätt chiliflingor och spiskummin och fräs 1 min under omrörning tills det börjar dofta. | |
Steg 3 Lägg lökblandningen i skålen med bönorna och tillsätt tomatpuré och havregryn. Blanda väl till en jämn smet. | |
Steg 4 Skölj händerna med kallt vatten och forma 4 lika stora burgare av bönsmeten. | |
Steg 5 Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och stek burgarna 5 min på varje sida tills de är genomvarma. Ta av från värmen och servera. |