• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Vegetariska chili- & bönburgare

Vegetariska chili- & bönburgare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
De här nyttiga och mångsidiga burgarna kan serveras som en läcker huvudrätt tillsammans med en sallad.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 5

Ingredienser:(4)

  • 5 dl sköljda och avrunna röda bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 riven morot
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl havregryn

Instruktioner:

Steg 1 Lägg kidneybönorna i en skål och mosa dem med en pota- tisstamp eller en gaffel. Ställ åt sidan.
Steg 2 Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs lök, vitlök och morot ca 5 min, tills gyllene. Tillsätt chiliflingor och spiskummin och fräs 1 min under omrörning tills det börjar dofta.
Steg 3 Lägg lökblandningen i skålen med bönorna och tillsätt tomatpuré och havregryn. Blanda väl till en jämn smet.
Steg 4 Skölj händerna med kallt vatten och forma 4 lika stora burgare av bönsmeten.
Steg 5 Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och stek burgarna 5 min på varje sida tills de är genomvarma. Ta av från värmen och servera.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Tema
  • Kommentar (3)

← Föregående recept
Varm kronärtskocksröra

Nästa recept →
Champinjonpaté med örter

Liknande recept

  • Vardagsgratäng med p...

    Denna goda purjogratäng bakas under ett täcke av pumpernickel (eller annat gott, grovt bröd) som blandats med bland annat...

  • Crêpestårta med fruk...

    Det här är en delikat fransk dessert som ofta serveras i Normandie. Tunna crêpes varvas med en fruktig kompott med calvados...

  • Chokladshake med pär...

    Päron, choklad och glass – en trio som påminner om den kända glassdesserten ”belle Hélène”. Den här skummiga...

  • Söt dessertpudding m...

    En söt och mättande rätt är ibland precis vad kroppen längtar efter! Den här varianten med mannagryn och yoghurt är...

  • Black & White mousse...

    ”Köket används flitigast när vi får gäster. Då lagar vi allt från husmanskost till exotiska rätter med inspiration...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken